Vluchtelingen: heeft Turkije een punt?

Vluchtelingen: heeft Turkije een punt?


55 thoughts on “Vluchtelingen: heeft Turkije een punt?

 1. Meer video’s en verhalen van RTL Z zien? Download nu de app:

  Google Play: https://r.tl/GooglePlay_RTLZ
  App Store: https://r.tl/AppStore_RTLZ

 2. nee de eu moet een ruggengraat krijgen

 3. Hij heeft gewoon gelijk

 4. Waarom naar Europa? Rusland kan ook met bootjes. Dan krijgen de Russen wat ze verdienen.

 5. De vluchtelingen van nu veroorzaakt turkije wel zelf

 6. No, they don't 'have a point' in weaponising illegals against Greece and the EU. What's wrong with you?

 7. Nee turkije heeft geen standpunt ze moeten hun bek houden, afspraken zijn afspraken

 8. wat een onzin allemaal om ziek van te worden

 9. De EU is een onbetrouwbare samenwerkingsverband gebleken. Jammer.

 10. Eindelijk een nieuws in nederland dat feiten op tafel legt en niet net als nos eenzijdig 😉

 11. Ingrediënten 

  12 ribbetjes lamsracks (3 per persoon)

  Roomboter om in te bakken

  2 zoete aardappels

  400 gram spruitjes

  1 sinaasappel (sap + rasp)

  Handje cranberries

  Olijfolie

  Peper en zout

  2 dl lams- of wildfond

  Bosje verse munt

  Klein bosje verse tijm

  Klein bosje verse salie

  75 gram roomboter

  40 gram panko (Japans broodkruim)

  ½ citroen (rasp)

  3 tenen knoflook

   

  Materialen

  Blender of keukenmachine

  Aluminiumfolie

   

  Voorbereiding

  Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de spruitjes schoon en snijd door de helft. Controleer de lamsracks of de botjes schoon genoeg zijn gemaakt door de slager en snijd eventueel meer vet weg. Pak de zoete aardappels in met aluminiumfolie en pof deze 30 minuten in de oven

   

  Bereiding

  Bak de lamsracks in roomboter aan beide kanten goudbruin in ongeveer 2 minuten per kant. Haal de lamsracks uit de pan en houd apart. Blus de bakboter met de wild- of lams fond en laat, op laag vuur, tot 1/3 inkoken. Snijd munt fijn en roer door de saus.
   

  Pel 2 tenen knoflook en snijd kleiner. Rits de blaadjes van de tijm (bewaar nog 2 takjes), munt (bewaar nog 2 takjes) en salie. Rasp een halve citroen en smelt 75 gram roomboter. Voeg alles samen in een blender tot een gladde massa. Voeg de panko toe en breng op smaak met peper en zout. Bekleed de lamsracks met het kruidenmengsel.

  Besprenkel de spruitjes met olijfolie, sinaasappelsap en rasp, peper en zout. Bak de spruitjes ongeveer 30 minuten in de oven. Snijd de gepofte zoete aardappels door de helft en lepel de binnenkant eruit. Prak met een vork en breng op smaak met roomboter, tijm, knoflook, peper en zout. Lepel het mengsel terug in de halve zoete aardappels. Zet de zoete aardappels terug in de oven en bak tegelijk met de lamsracks 15 minuten in de oven tot de lamsracks rosé zijn.

  Zet een halve zoete aardappel in het midden van de borden. Snijd de lamsracks precies langs de botten en leg er 3 per bord. Schep cranberries door de spruitjes en verdeel de spruitjes over de borden. Lepel de saus over het vlees.

 12. Oftewel, de EU had gedacht te kunnen profiteren en Turkije te slim af te zijn, maar nee Turkije geeft ze hun verdiende loon. Als je niet aan afspraken kan houden dan moet je het voelen.

 13. Erdogan probeert Europa om zijn vinger te wikkelen en gebruikt vluchtelingen als een wapen tegen Europa, Europa moet deze dictator laten zien dat hij met dreigementen zijn doel juist niet kan bereiken !

 14. We zijn gewoon gered door oost Europa! En vrij reizen voor Turkije is onrealistisch, Erdogan maakt ons uit voor nazi's. De EU heeft er een zooitje van gemaakt, zaken doen met een dictator, De EU had gewoon zelf direct zijn grenzen moeten sluiten dat doet Griekenland nu eindelijk zelf wat blijkt grenzen sluiten werkt prima! Ook zou Merkel en andere destructieve politici hun excuses moeten aanbieden aan orban die onze grenzen al jaren verdedigen! Junker, Merkel, Timmermans,Rutte hebben de EU te schande gemaakt en verraden.

 15. door de turkn zitten we met de nieuwe stroom vluchtelingen opgescheept gewoon uit de nato en europa trappen geen zaken mee doen

 16. Waarom vertellen jullie niet wat Assad doet met Idlib? Russische en Syrische leger bombarderen haar eigen burgers, zelfs kinderen. Als Turkije er niet was hadden de meeste niet eens de kans om te vluchten. Natuurlijk is Turkije terecht bezig kijk waarmee ze te maken hebben. Jullie kijken alleen maar naar jullie eigen probleem en dat zijn de vluchtelingen. Turkije vangt er tegen de 4 miljoen op en nog zijn de mensen niet loyaal naar Turkije. Ik had ook de deuren open gegooid voor dit ondankbare gebeuren. Europa moet weer moeilijk doen met geld storten, tuurlijk is hij boos, hij heeft miljarden gepompt uit eigen zak voor de vluchtelingen en ook voor Europa dat is al besteed, Europa heeft nog niet eens betaald. Erdogan is zo open mogelijk alles kan je zien op het Turkse nieuws, zelfs de Assad regime bombardementen. Omdat het Assad regime Turkse soldaten heeft gedood. Maar jullie willen hem geen podium geven. Hij is zeer en zeer loyaal geweest naar Europa maar Europa is koppig aan het doen.

 17. Wat nuance :
  Velen beseffen niet dat de grote daders hierachter Rusland, Iran en Assad zijn. Er lag een sochi vredesverdrag waar Assad zich niet aan houdt. Ze willen de soenieten daar verdrijven en het is een dubbele win want daarmee destabiliseren ze Turkije en Europa. Ook zal dit leiden tot meer Rechtse sentiment in Europa die vaak heel mild zijn tegenover Rusland zie FVD, die vaak al op social media met fake news worden geholpen door de russen (ultieme doel: Verdeling en destabilisatie) . De turkse bevolking is het inmiddels ook beu en accepteert niet nog eens 2 miljoen vluchtelingen, hun economie heeft het al heel moeilijk met de sancties. Dus Erdogan Riskeert of het Wrok van Europa of het wrok van zijn bevolking . Ook goed om te weten Turkije heeft zijn leger nu ingezet om te voorkomen dat Rusland, Iran en Assad idlib veroveren, tevergeefs ze zijn aan de verliezende kant en verliezen veel man, maar na veel roepen steunt geen enkel land in het westen Turkije hiermee, dus het kan geen kant meer op. Dammed if you do, Dammed if you don't.

 18. Die tokkies/Pvv'ers/Fvd'ers in de comments die deze video onzin vinden: jullie haat tegen de turken is zo groot dat jullie niet meer rationeel denken. De eu houdt zich niet aan de afspraken daarbij is de eu medeverantwoordelijk van de ellende in syrie dus dan moet je ook de consequnteis onder ogen zien en niet alleen denken over de olie aldaar.

 19. Dankuwel voor de feiten

 20. Ja hij heeft gelijk

 21. En Timmermans maar zeuren over het klimaat.

 22. Wat is het verschil tussen Corona en vluchtelingen? 1x raden

 23. nee hij heeft geen punt. deze varken bemoeit zich in syrie en hij maakt de ellende daar nog erger. Erdogan , poetin en Assad zijn allemaal kriminelen (moordenaars)

 24. RTL hadden jullie geen beter foto van Erdoğan kunnen vinden schaam jullie.

 25. Als de vluchtelingen naar West Europa willen, waarom doen de grieken dan zo moeilijk..ze blijven toch niet in Griekenland ? wat zeiken de Grieken dan?? ze gaan toch door naar West Europa ?

 26. Eindelijk objectief en de waarheid..

 27. Eu heeft turkije in de steek gelaten.. niet de beloftes na gekomen.. dus turkije heeft geen punt maar heeft groot gelijk

 28. De EU is juist degene die verkeerd bezig is Erdogan heeft al jaren gezorgd voor de vluchtelingen pas na dat Europa en de NAVO turkije niet wilt helpen met de situatie in idlib waar asad en rusland hun afspraken niet na komen en het turkse leger aanvalt is hij gaan reageren met het bombarderen van wapen installaties van het Syrische leger en vluchtelingen door laten naar Europa want wat zou hij zelf moeten doen als niemand hem een helpende hand bied. Dit is gewoon politiek dit is op dit moment het beste voor Turkije dus dan doet hij dat en dat het slecht uit komt voor europa hebben we gewoon pech we hebben het zelf naar gemaakt. Maar onze propaganda machine draait weer op volle toeren om deze man in een slecht daglicht te zetten

 29. De meeste zijn geen vluchtelingen, maar jonge mannen afkomstig uit Pakistan, Bangladesh, Iran, India, Irak, Noord-Afrikanse landen. Gewoon de methode zoals de Hongaarse president Orban doet, grens hermetisch afsluiten, wie niet luisteren wil moet t maar voelen. Geen softe gedoe. Als landen als Nederland, België, Zweden, Duitsland, Denemarken, Frankrijk etc. maar een paar honderd soldaten sturen naar de buitengrens van de EU, Griekenland en Bulgarije, hou je de massa wel heel makkelijk tegen.

 30. Erdog’s manntjes vechten zij aan zij met ISIS en Al-Qaida terroristen in Syria tegen Assad. Hij heeft een puinhoop van gemaakt en nu wilt deze islamitische fascist en terrorist en pro ISIS en Al-Qaida EU bedeigen? Fuck hem!

 31. Erdogan is een leider ,ze verzorgen 2 miljoen vluchtelingen al jaren .Europa heeft nog nooit geholpen ,dus nu krijgen ze het op hun bordje.

 32. Wat heeft Europa met het midden oosten te maken? Laat de buurlanden en dus ook Turkije voor die vluchtelingen zorgen.

  Die nieuwe vluchtelingenstroom is bovendien Erdogan zijn eigen schuld. Hij trekt met zijn leger Syrië binnen om de Jihadisten in Idlib te steunen.

  Wat moeten wij met mensen van een ander continent?

 33. Oost – Europa is zeker hypocriet het meeste subsidie willen maar je plichten niet willen nakomen. Het was een zeer grote fout om hun in de EU toe te laten !

 34. Oost – Europa is zeker hypocriet het meeste subsidie willen maar je plichten niet willen nakomen. Het was een zeer grote fout om hun in de EU toe te laten !ˋˋ

 35. Oost – Europa is zeker hypocriet het meeste subsidie willen maar je plichten niet willen nakomen. Het was een zeer grote fout om hun in de EU toe te laten !

 36. And then the winged hussars arrived!

 37. EU faalt aan alle kanten. Brexit, ECB, onderlinge verhoudingen.

 38. Ipv Danku wel zeggen tegen Turkije meeste van europeanen een hekel aan Turkije ivm bijna 4 miljoen vluchtelingen in zijn land,humanitere help aan syrie en midden oosten , elke keer gesprekken voeren voor vrede akkoorden of wapenstilstanden , Meeste heeft altijd iets tegen Turkije.ook wat het goed doet echt jammer .

 39. klopt niet de informatie… merkel en rutte hebben u allemaal bedrogen

 40. journalistiek in eer en geweten – GEDEELD

 41. Turkije moet gewoon dood gaan.

 42. De islam hoort hier gewoon niet thuis, de islam haat joden, christenen, afvalligen en alles wat niet-islam is.

 43. Vol is vol een spuitje mag wel.

 44. De Hele Regio word in een Gaos Gebracht , De Reden Een Grote Israel De Uitverkoren Volk , De EU Had Niet Achter de Amerikanen moeten Hollen en Afganistan en Irak Bezetten met Leugens Je Kunt niet Landen Kapotmaken en Bezetten en dan nog diktators als Sisi Steunen en de Miljarden van Kadaffi en andere Dieven op Westerse Rekening Houden en dan Zeuren over Vluchtelingen Laat Die Mensen Met Rust Waar ze Leven,dan Is er Niet zo veel problemen

 45. Dit is moderne oorlogsvoering en als je de geschiedenis kent, weet je om wie en wat het gaat.

 46. TOP UITGESPROKEN WAARHEID KOMT BOVEN TAVEL

 47. Fake news

 48. Dus de EU houd niet eens aan 1 afspraak en turkije heeft maar een kliene punt en een klien beetje gelijk hahahahaha ik zouw elke vluchtelingen door sturen naar EU als ik Erdogan was

 49. Proficiat, zo hoort een nieuwszender het volk te informeren. De werkelijke situatie, geen eigen invulling, klare taal.
  Mijn respect. Zolang men eerlijk en open is kunnen we problemen samen oplossen zonder mensen tegen elkaar op te hitsen. Want iedereen vormt een mening naar aanleiding van propaganda nieuwsberichten, das niet goed.

 50. “Magertjes geleverd”. Lol, dat heet jezelf niet aan de afspraken houden. 😂

 51. Hallo word eens wakker Z. De mensensmokkel is een georganiseerd object van de maffia van Turkije. En onderdeel, van die maffia is die kleine randdebiel Erdie. De organisatie wil de domme EU gewoon verder chanteren. Een EU die zijn eigen buitengrenzen niet kan beveiligen. We kunnen wel binnen 3 weken Libiësche leger opruimen maar grenzen kunnen we niet bewaken.
  Grote muur om Turkije heen zetten moet je zien hoe snel het is opgelost.

 52. Is de oorlog in Syrië nog niet voorbij? Je hoort er niets meer over

 53. Erdie loopt Merkel en Rutte en engerd Macron af te blaffen nu op hangende pootjes terug. Fijne leider daar in Turkije.

 54. En daarom ben ik alleen op dit kanaal geabonneerd!

 55. Tuurlijk heeft Turkije een puntt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *